Mauritius – Mars 2018

I februari fick vi höra om gemensamma bekanta som rest till Mauritius på semester och blev nyfikna på landet.  Det dröjde inte lång stund innan vi bokat en resa åt oss själva och den 19 mars var det dags för den 12 timmar långa resan till paradiset Mauritius.

Vi hade bokar ett All Inclusive hotel som heter RIU Le Morne som visade sig vara en fullträff.  Det ligger på en landtunga med namnet Le Morne Brabant i sydvästra änden av Mauritius vid ett ca 500m högt berg med samma namn.  Klimatet var perfekt och mycket god mat.  Hotelet har egen strand med solstolar där det fanns plats för alla.

Vi hyrde bil ett par dagar och besökte huvudstaden Port Louise samt Nationalparken Black River.  Uppe på höglandet finns det ett Hinduiskt tempel där två gigantiska statyer är det första man ser.  Det är en grön ö med ett högt inland.  Det regnar ofta men kortvarigt och man ser små forsar och vattenfall lite överallt.  Mauritius är en plats man absolut vill tillbaka till.

This entry was posted in Planering. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.