Mäseln runt 2018-05-28

Kvart över tre på morgonen ringde klockan.  Upp och sätta på bryggaren och borsta tänder medan kaffet blir klart.   Fyller på i termos och vattenflaska och packar ner i foto-ryggan och går hemifrån strax för kl fyra.

Syftet är att möta en ny dag ute i naturen men också för att gå en längre sträcka med full packning.  Jag vill testa fram inställningen på ryggan och vänja mig innan sommarens resa till Laponia med vandringar i Stora Sjöfallet och Sareks Nationalparker.

Det är en kylig men vacker morgon.  Jag följer motionsspåret från Viggestorp mot sjön Mäselns badplats och sedan vidare runt sjön.  Jag hinner bara en liten bit innan jag ser ett en grupp utblommade maskrosor som lyser i det tidiga morgonljuset.  Utefter stigen ligger det dimslöjor där solen ännu inte nått och i närheten av ridstallet står det en häst och tittar vaksamt mot mig.  Efter ett tag kommer jag fram till sjön där dimslöjorna färgas av solens strålar.  På andra sidan av sjön stannar jag vid en berghäll vackert belägen över sjön för nu  passar det bra med en kopp kaffe i morgonsolen.  Det är nästan vindstilla och solen värmer så skönt att man mår bra i hela kroppen.  jag fortsätter på skogsstigen som går utefter sjön där bävern har vässat sina tänder på några aspar vid sjökanten.   När jag kommer fram till det gamla järnvägsspåret tar jag riktning hemåt.  Nu står solen så högt på himlen att kameran får ligga kvar i ryggan till en annan gång.  Väl hemma ser jag på telefonen att det blev 1,3 mil.  En bra test för sommarens kommande äventyr.

 

 

This entry was posted in Finspång, Finspångs sjöar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.