Dag 4 – Stora Sjöfallets Nationalpark

Startade min vana trogen vid fem tiden från Jokkmokk med sikte på Stora Sjöfallets Nationalpark.  Utefter vägen finns det mycket strörenar som inte är ett dugg rädda för bilar så man får vara på sin vakt hela tiden.

Så småningom dyker den upp, vägskylten som förkunnar att nu är jag framme vid den stora Nationalparken.  Kända bergsprofiler passerar förbi.  Tyvärr är denna dag också väldigt solig men lite svalare än i går.  Inget bra fotoväder så jag ägnade dagen åt att reka platser till i kväll.  Det är ju midnattssol på dom här breddgraderna så planen får bli att solen skall stå så lågt som möjligt och i rätt väderstreck.

Det blev dock några bilder att börja med där drottningen av Lappland, Ahkka, syns på ett par av dom.  Överallt strömmar det smältvatten från bergssidorna så det fick bli några sådana bilder också.

Natten blev lång men ljuset blev inte bättre för det.  Fick en bra bild mot Stora Lule vatten men längre västerut så blev det målning och Ahkka blev dålig belyst genom ett tunt molntäcke.

 

This entry was posted in Norrut 2017. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.