Dag 3 – Jokkmokk

 

Nu sitter jag på Jokkmokks vandrarhem efter en lång dag på vägen.  Reste från Tärnaby redan vid fem på morgonen och det var strålande solsken hela vägen vilket inte är ett önskeväder för en naturfotograf.

Det är långa raka sträckor mellan husen som det inte finns något överflöd av.  Vägen går genom skog, hela tiden, och korsar ett och annat vattendrag.  Första anhalten var Sorsele följt av Arvidsjaur med sin rosa kyrka.  Därefter fortsatte jag till Arjeplog för lite proviantering inan sista etappen till Jokkmokk.  Det blev ett längre stopp vid Piteälven och Trollforsen som ligger en bit uppströms E45.

This entry was posted in Planering. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.