Dag två – Genom Norge till Tärnaby

Startade tidigt från stugan, i Gåxsjö, med målsättningen att stanna efter några timmar, för att laga frukost.  Jag körde mot Valsjöbyn för att fortsätta in i Norge mot Namnskogan.  Det dröjde inte länge innan det började att regna och bli disigt så det fick bli ett stopp i Namnskogan, för en kopp kaffe, innan jag fortsatte mot Tärnaby.

Det finns mycket snö kvar på fjällen och på sjöarna är det is eller issörja.  Det forsar vatten i mindre och större  bäckar och älvar mest hela tiden och i fjällbjörkskogen växer det mängder av vitsippor.  Även smörblommorna börjar komma även om det är mest knoppar.

Nu skall jag stanna i Tärnaby för natten, sovandes vid foten av Anjabacken, innan jag styr norrut i Sverige.

                

This entry was posted in Norrut 2017. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.